TARİHÇE

Halk sağlığı hemşirelerinin güncel Hemşirelik Yönetmeliği'nde belirtilen görev, yetki ve sorumlulukları doğrultusunda istihdamlarının gerçekleşmesi için çalışmalarda bulunmak, Türkiye'de halk sağlığı hemşirelerinin görev alanları olan Evde Bakım, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması, Toplum Ruh Sağlığı, İş Sağlığı, Okul Sağlığı, Ceza ve Tutukevi Hemşireliği ile Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Sosyal Hizmet Kurumları ve diğer çalışma alanlarında hemşirelerin rol ve işlevlerini destekleyerek halk sağlığı hemşireliği ve uzmanlığının gelişimi için çalışmalar yapmak, İntrauterin yaşamdan ölüme kadar olan yaşam döngüsünde birey, aile ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek, fiziki ve sosyal çevreyi olumlu hale getirmek vb. konularda derneğin öncülük edebileceğine inanan bir grup meslektaşımız tarafından Halk Sağlığı Hemşireliği Derneği adı ile 09.09.2014 tarihinde Ankara' da, kurulmuştur.

KURUCU ÜYELERİ VE GEÇİCİ GÖREVLERİ

Adı ve Soyadı Geçici Görevi