orta_resim

Değerli meslektaşlarım derneğimizin amaçları;

a) Halk sağlığı hemşirelerinin güncel Hemşirelik Yönetmeliği'nde belirtilen görev, yetki ve sorumlulukları doğrultusunda  istihdamlarının gerçekleşmesi için çalışmalarda bulunmak, bu konuda Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer kurum ve kişilerle işbirliği yapmak,
b) Türkiye'de halk sağlığı hemşirelerinin görev alanları olan Evde Bakım, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması, Toplum Ruh  Sağlığı, İş Sağlığı, Okul Sağlığı, Ceza ve Tutukevi Hemşireliği ile Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Sosyal Hizmet  Kurumları ve diğer çalışma alanlarında hemşirelerin rol ve işlevlerini destekleyerek halk sağlığı hemşireliği ve uzmanlığının gelişimi için  çalışmalar yapmak,
c) İntrauterin yaşamdan ölüme kadar olan yaşam döngüsünde birey, aile ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek, fiziki ve  sosyal çevreyi olumlu hale getirmek için stratejiler oluşturmak ve politik süreçlere katılmak,
d) Halk sağlığı ile ilgili alanlarda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek,

Halk sağlığı ile ilgili alanlarda görev yapan sağlık çalışanları arasında mesleki iletişim ve sosyal dayanışmayı güçlendirmektir.

8.4.2019
Okullarda Neden Hemşire Çalışmalı

26.3.2019
I.ULUSLARARASI II. ULUSAL HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ SONUÇ RAPORU

13.3.2019
Halk Sağlığı Hemşireliği Dergisi 2019 Cilt 1 Sayı 1 Sitemizde Yayınlanmıştır.

<Temmuz 2019>
PtSaÇaPeCuCtPz